Fejlődés segítése

Sok pszichológus vallja, hogy egy gyermek egészséges fejlődéséhez az anya tud leginkább hozzájárulni. Az anya az, aki a legjobban ismeri a picit, ő tudja, mikor, mire van szüksége. Így ő lesz az, aki idejében fel tudja ismerni az esetleges lemaradásokat és a fejleszteni kívánt területeket is: a korai táplálástól kezdve egészen az iskoláig.

Az alábbiakban három olyan lényeges pontot találsz, ahol könnyedén érhetsz el eredményeket a baba fejlődése terén.

Bukás elleni védelem

A babák első és legfontosabb feladata a növekedés és a gyarapodás. Ahhoz azonban, hogy megfelelően gyarapodjon a baba súlya, például szükség van az adott korhoz illő táplálásra. Az egészséges táplálás pedig csak akkor lesz sikeres, ha az étel megfelelő formában be is épül a szervezetébe.

2 dolog, ami miatt veszélyes lehet a bukás

  1. Akadályozhatja a súlygyarapodást

Az életkornak megfelelő súlygyarapodás első számú ellensége lehet a bukás. A bukás természetes jelenség mindaddig, amíg csak a szoptatás utáni anyatej vagy tápszer felesleg eltávozását jelenti, és vidám kiegyensúlyozott babáról van szó.
Amikor már ennél többre utaló jelek láthatók, és a szopizott mennyiség nagy része rendszeresen visszajön, az már okozhat problémákat a növekedésben is. Ilyenkor általában sokat síró, viszonylag vékonyka babákról van szó, és az esetek többségében reflux betegségről beszélhetünk.

  1. Fulladáshoz is vezethet
    A gyomorból a szájba visszaáramló étel sok kellemetlenséggel, diszkomfort érzéssel, és gyakran evés után fellépő, rendszeres, sírós időszakkal jár. Mivel a nyelőcsőbe került táplálék fulladáshoz is vezethet, ezért ezeknél a babáknál nagyon fontos a bukás megelőzése és az állandó felügyelet.

Mit tehetünk a baba védelmében a bukás ellen?
A bukás akkor a legveszélyesebb, ha a baba hanyatt fekszik. Ezért érdemes első lépésként a fejét megemelni, hogy a visszaáramlott gyomortartalom ne a szájon keresztül távozzon. Ez az alátámasztott fekvőhelyzet egyszerű eszköz, mégis óriási segítség a probléma megoldásában.

Védőnők gyakran javasolják a kiságy megemelését, de ennek kivitelezése gyakran nem kis feladat a szülők számára. Sokkal kényelmesebb, praktikusabb megoldás erre a Pocifix ék alakú babapárna használata. Ráadásul a baba is örömmel fekszik rajta, hiszen a feje megemelésével több dolgot fog látni a környezetéből.

Kedves Erika! A párnát a 3 hónapos kislányomnak rendeltük reflux ellensúlyozására. Napközben ezen szokott pihenni/játszani. Kedveli ő is és mi is, mert a jótékony hatása mellett a baba jobban belátja róla a “terepet”, mintha szimplán hanyatt feküdne. Ezáltal könnyebben részt tud venni a “társasági életben”:) Üdvözlettel: Koza Anna, Budapest

Hason fekvéshez szoktatás játékosan

Vannak babák, akik nem szeretnek hason feküdni, és vannak, akik már az első pillanatoktól kezdve csak hason akarnak aludni. Ez alapjáraton szokás vagy szoktatás kérdése, nem a leglényegesebb eleme a babaápolásnak.

A probléma ott kezdődik, amikor a kicsi később se akar hason feküdni, hason játszani vagy nézelődni, hiszen ebben az esetben veszélybe kerülhet a megfelelő mozgásfejlődés is. A hason való játék ugyanis a kúszás és mászás előszobája, mely egyben a mozgásfejlődés egyik legfontosabb állomása. Ha valamelyik állomás kimarad, akkor később nehézségek adódhatnak különböző területeken, mint például figyelemzavar, tanulási nehézségek, stb.

Hogyan tanuljon meg hasalni a baba?
Tipp! Kezd apró lépésekben! Kezdetben csak pár percet töltsön gyermeked a hasalós babapárnán, majd napról-napra növeld a hason töltött időt. Pár nap múlva azt fogod észrevenni, hogy a baba kötődik a párnához, szeret rajta hasalva játszani.

Kedves Erika! Köszönöm szépen érdeklődését! Nagyon meg vagyunk elégedve a Pocifix párnával. Kisfiam részére vásároltam még anno 3 hónapos korában, mivel nem szeretett hason feküdni. A párna használatával azonban jelentősen javult a kedv és ma már örömmel játszik hason is. Továbbá még egy dologra használjuk: kisfiam sajnos refluxos, szinte minden evés után bukik valamennyit. Etetések után mindig ráfektetem a Pocifix párnára, így a tej jobban benne marad a gyomrában és a bukott tej mennyisége is csökkent. Mi nagyon meg vagyunk elégedve a termékkel. Bárkinek szívesen ajánlom! 🙂 Üdvözlettel, Bereczki Rita, Budapest

Hason játék

Kúszás-mászás elősegítése

Sokan nem is gondolják, hogy a hason fekvő játék milyen lényeges momentum. Anyukáink még nem tudhatták, hogy például a kúszás és a mászás kimaradása óriási veszélyeket rejt magában. Pontosabban: kényszeríteni a gyereket nem lehet – és nem is kell – arra, hogy kússzon vagy másszon, de felhívhatjuk a figyelmét arra, hogy milyen jó dolog hasalni, és közben jókat játszani!

Mit tehetünk annak érdekében, hogy gyermekünkkel megkedveltessük a hasalást?
Ez a kérdés egyszerű és világos választ rejteget: A Pocifix hasalós babapárna ék alakjának köszönhetően kiváló segédeszköz arra, hogy gyermekünknek kedvet csináljunk a hasaláshoz.

  • Könnyű vele a játék, hiszen az ék alak jó megoldás arra, hogy a baba mindkét kezével szabadon játsszon.
  • Jól körbelát, így téged sem veszít el a látóköréből, biztonságban fedezheti fel a környezetét.
  • A puha szivacson való fekvés kényelmes, cseppet sem megerőltető vagy megterhelő.
  • Könnyebben tartja a fejét, így hatékonyan hozzájárul a hát- és nyakizmok erősödéséhez.

Már a terhesség és a szoptatás alatt is nagy segítség volt a Pocifix számomra. A kislányom 9 hónapos és most újabb szuper funkcióját élvezhetjük a párnának. Kezdetben nem szeretett hason lenni, ezért a kúszás-mászás veszélyben is volt, pedig tudom, hogy fontos. Kipróbáltam hasonfekvés elősegítésére is és nagyon bejött! Már pár nap után szeretett hason játszani és rövid időn belül kúszni kezdett. Köszönjük! Schneider Tímea, Pécs

A Pocifix baba-mama párna Neked való:

ha játékosan akarod fejleszteni a babádat
ha szereted a minőségi, egyedi és tartós dolgokat!
Rendeld meg még ma, és fedezd fel a babáddal való törődés és fejlesztés élményét!